New Zealand - Reisverslag uit Oamaru, Nieuw Zeeland van Robert-Jan - WaarBenJij.nu New Zealand - Reisverslag uit Oamaru, Nieuw Zeeland van Robert-Jan - WaarBenJij.nu

New Zealand

Door: Wolters

Blijf op de hoogte en volg Robert-Jan

24 April 2012 | Nieuw Zeeland, Oamaru

Inmiddels in Nieuw Zeeland op een melkboerderij waar zo’n 500 koeien dagelijks gemolken worden. Hoog tijd om eens iets van mezelf te laten horen. Er is een hoop gebeurd sinds mijn laatste post op de website. Op moment heb ik geen telefoonbereik en geen internet. Net uitgevogeld wat mijn laatste stukje op de site is geweest. Daar schreef ik nog lachend in de korte broek te zitten. Dat korte broek verhaal is nu wel afgelopen hier haha.

Ik zal eerst teruggaan naar wat er zoal is gebeurd nadat ik Cairns heb verlaten.
Na ongeveer 3 weken in Cairns te hebben doorgebracht werd het hoog tijd te vertrekken en de rest van de Oostkust te ontdekken. Van Cairns naar beneden was nog een heel eind. Ergens laat in de middag vertrokken naar Mission Beach en daar gratis gekampeerd aan het strand, erg mooi. Volgende dag daar een Nationaal Park in gegaan en met name grote joekels van spinnen gezien en een indrukwekkend grote Goanna (soort hagedis). Die avond weer dezelfde camping op, uiteraard gratis (als je laat genoeg arriveerd en vroeg vertrekt kan het allemaal gratis). Diezelfde avond een paar Fransen ontmoet die ons adviseerden om meer landinwaarts te gaan en een beetje richting Cairns. Beetje zonde want we kwamen net uit die richting vandaan, maar de volgende ochtend toch maar besloten om dit advies te volgen en ik moet zeggen dat het goed uitpakte. 3 dagen hebben we ons kostelijk vermaakt in de meer landinwaartse omgeving rondom Cairns en Mission Beach. Het was een ontzettend groen en bergachtig landschap met hier en daar prachtige watervallen. Voor de google-aars onder ons; we hebben een Platypuss gespot in dit gebied. Al rondrijdend realiseerden we ons dat we dicht bij de boerderij waar Robert (Engels), onze vriend aan het werk was. In plaats van te kamperen op een betaalde locatie besloten we hem op te zoeken en de nacht op de boerderij door te brengen, zo gezegd zo gedaan.

Volgende dag vroeg op om onze reis richting Sydney te vervullen en in een ruk naar Townsville gereden. Daar het weekend doorgebracht, wat voornamelijk bestond uit een kroeg bezoek. Uitgerust van een relaxed weekend, op maandag de reis hervat met als doel om in Airlie Beach aan te komen. In Airlie ingeboekt voor een hostel. Kamer was vol met Ieren, was goed want die hebben de pilsmeter ook op volgas staan dus dat was een groot succes. Kerst en gevierd in deze plaats en voor Oud en Nieuw rondgehangen op de Whitsundays. Zeker de moeite waard om Whitsundays ff te googlen om een indruk te krijgen van hetgeen er daar te zien is. Gesnorkeld en rondgehangen op de verschillende eilanden en achteraf erg blij dat ik deze ervaring niet heb hoeven missen. Na meer dan een week in Airlie te hebben rondgezworven de reis naar beneden vervolgt.

Ok ik ga nu ff snel langs de hoogte punten want het wordt anders een immens langslepend verhaal.
Koalas gespot in Rockhampton en in Bundaberg joekels van schildpadden (loggerhead) het strand op zien komen om voor paashaas te spelen (ze nesten hun eieren daar).
Brisbane een week rondgehangen en geprobeerd werk te vinden, niet gelukt. Wat daar wel is gelukt is dat ik met trots mijn FC Twente shirt kan dragen, deze kon ik eindelijk na 4 weken wachten oppikken van het postkantoor, bedankt D&G ;)!

Toen naar Sydney.
De eerste 2 weken in een hostel doorgebracht en toen 2 maanden in een appartement in het hart van het centrum gewoond. Verschillende baantjes gehad in Sydney: gewerkt op de kermis, in een restaurant in de bediening (want ik heb 4 jaar ervaring), in een bar als glazen haler en het hoogte punt in mijn werk carrière was toch wel posters rollen (ja gewoon posters, die oprollen en in een plasticje duwen. Voordeel van deze laatste baan was dat er meerdere backpackers werkten dus een goede plek om wat nieuwe mensen te ontmoeten. Sydney is een mooie stad en heeft alles wat de mens nodig heeft: zon, zee, strand, nachtleven, winkelcentra, natuur, parken, kerken, sportfaciliteiten, you name it.

Daarna Melbourne voor een paar dagen ontdekt en de Great Ocean Road deels afgelegd. Toen op 11 april 2012 om 23:20 was het tijd voor mij het land te verlaten. Mijn visum was een jaar geldig en de volgende dag moest ik het land verlaten.

En daar ben ik nu voor een nieuw avontuur in Nieuw Zeeland. Volgend op het eerste deel van dit schrijven heb ik nu mijn eerste weekend vrij. Heb 10 dagen achtereen gewerkt. De baas en de manager hier zijn prima gasten en leren ons een hoop. Ze nemen de tijd om alles uit te leggen en trainen ons zodat we echte melkboeren worden. Er is hier werk tot eind april, na die tijd hopen we ergens anders als ervaren melkboeren aan de slag te kunnen. Ik sta elke ochtend om 5 uur op, doe 50 push ups en ga met de motor richting de melkschuur. De melkschuur een groot platform waar 50 koeien tegelijkertijd worden gemolken. Om 8:30 is het melken klaar en hebben we de schuur weer schoon. Die beesten schijten en pissen de hele bende onder dus schoonmaken is een beste klus. Dan heb ik pauze tot 9:30 en doe ik allerlei kleinere klusjes tot 12 uur. Dan om 13:30 terug en haal ik de koeien uit het weiland om ze richting de melkschuur te sturen. Een hele klus om 500 logge beesten op de been te krijgen. Duurt ongeveer een 45 min voordat alle dames in de schuur staan. Dan begint het melken weer opnieuw en zijn we zo rond 5 uur klaar.
Op de motor terug en klaar om hier met mijn maat een stukkie te gaan lopen (we volgen een schema om een marathon te lopen). Dan vlak voordat we naar bed gaan doen we nog ff 50 push ups en leggen we onze hoofdjes in het kussentje.
Net vandaag een uur en 40 minuten hardgelopen, we komen er langzaam. Het bier en vrouwen verhaal is weer voor een tijdje van de baan. Hard werken en trainen staat nu op het programma en dat bevalt wel prima.
Voor foto’s zie facebook en voor foto’s van de boerderij moeten jullie nog ff wachten.

Rolatorrrrrr!

R. Wolters

• 24 April 2012 - 10:28

Spang:

Mooi werk Wolters!
    Ik zou ook wel 500 dames willen melken! Succes met het trainen voor de marathon. Afgelopen zondag heb ik de halve in Enschede gelopen. Met eigenlijk weinig training in de benen, mijn knie liet me de afgelopen maanden weer in de steek, toch nog redelijke tijd. Time to beat: 1.41.13. Ik sprek oe voort nog wa! Jeuwww

• 24 April 2012 - 10:37

Koen:

Leuk om te lezen wollie! Mooi dat je het naar de zin hebt! Heel benieuwd hie het verder gaat daar :) Foto's spot ik op facebook wel!

Illegaal op de motorfiets daar? Of heb je netjes rijbewijs gehaald?

Tjoow!

• 24 April 2012 - 10:40

Timmer:

Mooi dat je het nog steeds naar je zin hebt, Wolters! Laat maar weten wanneer je binnenkort weer es op skype bent!

• 24 April 2012 - 10:53

Klaske:

Leuk! Googelen hoef ik niet want we hebben precies dezelfde route gedaan idd, gaaf. New Zealand, ik ben jaloers. Veel plezier daar!!
    PS: af en toe zonder de vrouwen is ook best goed... ;-) Weet je het weer wat meer te waarderen haha.

• 24 April 2012 - 13:59

Died:

Platypuss.. hej daar ben je Perry!

• 24 April 2012 - 16:20

Ewout:

Hey Wollie, dacht al wat is het toch rustig ineens op WA ;)
    Mooi werk hoor ik wel en lekker aan het trainen voor de marathon, die jongs hier pakken het half aan :P

• 24 April 2012 - 18:48

De Dikste Dolln:

Mooi verslag weer Wollie! Zit met lichte jaloezie je avonturen te lezen... :D Geniet!!! Maar dat komt geloof ik wel goed.

• 24 April 2012 - 19:16

Smoes :

Wolters,

Ben trots op je!

Groeten Smoes

• 24 April 2012 - 19:46

Siemus:

Wolters,

Donders mooi dat je je zo goed vermaakt daar. Blijf schrijven, vind ik leuk om te lezen :) Misschien binnenkort weer eff skypen?

Groet,

Siemus

• 03 Mei 2012 - 10:49

Tom:

Mooie avonturen Wolters. Trainen voor de marathon, goed bezig. Wij zijn bezig voor de halve.

Tjow

• 06 Mei 2012 - 03:16

Wolters:

Heb net een halve marathon erop zitten, maar als training onder de 2 uur geen exacte tijd bekend.
    Illegaal op de motorfiets idd.
    Died wat lul jij nou over de Perry?

En bedankt voor de reacties!

• 23 Mei 2012 - 11:16

King:

Hey Wollie,

beetje laat maar toch....

Prachtige verhalen, geniet ervan maar dat lijkt wel te lukken volgens mij...

• 25 Oktober 2012 - 20:20

Stephan: